צור קשר

    ייעוץ משפטי אישי 24/7

    סירוב כניסה לישראל

    למדינת ישראל, בהיותה מדינה ריבונית ועם חוקי הגירה וכניסה, הזכות להגדיר למי מותר או אסור להיכנס למדינה. כמובן שלאזרחי המדינה הזכות הבסיסית להיכנס לישראל, אך כאשר מדובר על מי שאינם אזרחי המדינה, ישנם שלל מקרים, חלקם אבסורדיים ואף אטומים לחלוטין וחלקם לעיתים הגיוניים וסבירים יותר, של סירוב כניסה לישראל.

    המדינה יכולה שלא לאשר אשרת כניסה לישראל ולסרב מראש להכניס אדם למדינה – קרי, סירוב כניסה למדינה כאשר האדם המסוים עוד נמצא במדינה אחרת מחוץ לישראל. כאשר מנגד יש מקרים בהם סירוב הכניסה לישראל מוגדר ומיושם לאחר שהאדם נחת או הגיע לישראל וכניסתו המעשית נאסרת ע"י רשויות ההגירה והגבולות.

     

    דרכון שנדחה בכניסה לארץ

    credits: iStock.com/Bet_Noire

    סיבות להגדרת סירוב כניסה לישראל

    משרד הפנים ורשויות ההגירה הם שמגדירים סירובי כניסה לישראל לזרים שאינם אזרחי ישראל, בין אם בעת ההגעה לישראל ובין אם מראש בעת בקשת אשרת כניסה לישראל. יש סיבות מגוונות שבעטיין פקידי ההגירה או משרד הפנים מסרבים לאשר כניסת אדם לשטחי מדינת ישראל, כמה דוגמאות נפוצות כוללות:

    • החלטה מנהלתית כי אותו אדם מציג סיכון כי ישתקע בארץ, לצרכי עבודה ו/או חיים, באופן לא חוקי וללא אישורים.
    • מי שכבר שהה בישראל בעבר באופן לא חוקי או באופן המעורר חשד לכוונותיו.
    • חשד כי אותו אדם הגיע לישראל במטרה לעבוד בתחומי ישראל ללא אשרת עבודה וללא אישורים.
    • קיימת מניעה ביטחונית או פלילית או חשד למניעה כזו בהקשר לאותו אדם.
    • אדם שהגיע לישראל ארי שביקר במדינות המוגדרות עוינות ואויבות של ישראל.
    • אדם המבקש להיכנס לישראל על בסיס אשרת תייר אך אינו יכול להסביר בצורה מספקת את מהות שהותו, איפה יהיה והאם הוא מבקר או מכיר מישהו בישראל.

    נציין כי גם אם אזרח זר ממדינה שאזרחיה אינם חייבים בהנפקת ויזת כניסה לישראל נוחת בארץ ופקידי משרד הפנים מחליטים, לפי שיקוליהם, למנוע את כניסתו לארץ, זה בסמכותם וניתן עקרונית לגרש את אותו אדם למדינת מוצאו.

    כמובן שבתוך הדוגמאות הללו, ישנם מקרים מוצדקים מבחינת החוק והגדרות המדינה של מי זכאי ולא זכאי להיכנס אליה, אך יש גם המון מקרים שהם הלכה למעשה לא מוצדקים ולא אחת אפילו אבסורדיים והזויים לחלוטין – כאלו הם למשל מקרים של בני ובנות זוג לא ישראלים ולא יהודים של אזרחי ישראל אשר מבקשים להיכנס לישראל כדי לבקר או להסדיר את מעמדם יחד עם בן/בת זוגם.

     

    סוגי מסורבי כניסה לישראל

    מעבר לשלל הסיבות, המוצדקות והלא מוצדקות, שבגללן המדינה מגדירה אדם המבקש להיכנס לישראל כמסורב כניסה, ניתן גם לחלק את מסורבי הכניסה לשני סוגים עיקריים:

    1. מי שאינם אזרחי ישראל אשר הגישו בקשה רשמי לקבלת אשרת כניסה לישראל אך זו נדחתה – כאשר הם עוד נמצאם בארץ מוצאם בחו"ל. במקרים אלו המסורבים לא יגיעו לישראל וינסו לפתור את הבעיה, משפטית ומנהלתית, מרחוק.
    2. זרים שאינם אזרחי ישראל שכבר הגיעו לנתב"ג או לכניסה רשמית אחרת לשטחי ישראל אך הוגדרו ע"י משרד הפנים ורשות ההגירה כמסורבי כניסה. אלו בפועל כבר נמצאים בארץ, לכן הם מועברים למתקן "כליאה" של רשות ההגירה לקראת גירוש מעשי מתחומי ישראל ובחזרה לארץ מוצאם או ליעד אחר בחו"ל. על פי רוב, מסורבי כניסה אלו מוחזקים במתקן המסורבים עד 24 שעות ואז הם מוטסים לארץ המוצא שלהם.

     

    אישור להיכנס לארץ

    מסורבי כניסה לישראל שיש להם בני/בנות זוג ישראלים בישראל

    כמובן שהמקרים הכי "קשים לעיכול" ולעיתים הזויים שמגיעים לתקשורת ולשיח הציבורי בהקשר של סירוב כניסה לישראל הם לרוב אותם מקרים, אבסורדיים לא אחת, של אזרחים זרים שבוודאות די ברורה יש להם בני או בנות זוג ישראלים שאיתם הם מבקשים להתאחד – כאשר משרד הפנים מסרב לאשר זאת. או מקרים דומים במהותם וכאשר בהמון סיפורים חוסר ההיגיון והאטימות הממשלתית ממש זועקים לשמיים.

    סיפורים כאלו כוללים למשל ישראלים שהתחתנו בחו"ל עם בן/בת זוג שאינם אזרחי ישראל, לעיתים אפילו יש לזוג ילדים משותפים, אך כאשר בן/בת הזוג מבקשים להיכנס לישראל משרד הפנים מונע זאת מהם. וכך יש אינספור סיפורים ומקרים, מחמירי לב לא אחת, של סירובי כניסה לישראל של בני ובנות זוג שאינם ישראלים אפילו שיש איתם או גרים בארץ את בן/בת הזוג שהם כן אזרחי ותושבי ישראל.

    עבור אותם מקרים וגם עוד שלל סיפורים ומקרים של מניעת אשרת כניסה לישראל, ייצוג מושכל, מותאם אישית ומדויק של עורך דין המתמחה בתחום ההגירה והכניסה לישראל יכול לשפר מהותית את המצב ואף לבלט החלטה על סירוב כניסה לארץ.

    מטוס שלא יכול לנחות בארץ

    צעדים משפטיים כנגד סירובי כניסה לישראל

    במקרים "אפורים" או לחלוטין שגויים של הגדרת סירוב כניסה לישראל כלפי אדם, ישנם צעדים משפטיים שניתן לנקוט בהם בניסיון למנוע גירוש ו/או להשיג את אישור הכניסה המיוחל לישראל. כך אפשר לפעול במהירות ולהגיש ערר כאשר אדם הגיע לישראל, קיבל סירוב כניסה והועבר להמשך טיפול לקראת גירוש. אפשר גם להגיש ערר על סירובי כניסה כאשר האדם הזר נמצא בארץ מוצאו.

    יש מסלולים של הגשת בקשות לקבלת אשרת כניסה לישראל למשרד הפנים, יש מסלולים של הגשת ערעורים על החלטות סירוב כניסה ובהחלט ישנם מקרים רבים בהם נדרשת פנייה מעשית ורשמית לבית המשפט בניסיון להילחם בהחלטת סירוב כניסה לישראל והשגת שינוי משפטי-סטטוטורי של משרד הפנים וקבלת אישור כניסה.

    בגלל מורכבות הנושא, הניואנסים הרבים וההתעסקות, לעיתים המתסכלת והקשה מאוד מול רשויות המדינה וההגירה, קריטי לנהל ולבצע את ההליך המשפטי והמעשי בעזרת ליווי צמוד של עורך דין מומחה לענייני הגירה לישראל מומחה לענייני משפט מנהלי. עדיף לנצח את המערכת בסיוע מישהו שככר עשה זאת!

      דילוג לתוכן